Individuele klanksessie

Als zorggever wil je graag dat je cliënt zich goed voelt. Graag ondersteunen we met klank in de zorg, voor meer ontspanning en rust. Een fijne basis voor herstel en andere (medische) behandelingen.

Voor de klanksessie

Het is belangrijk dat we vooraf weten of er dingen zijn waar we rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld  een pijnlijke wond die net ontstaan is.
Bij hele zieke mensen worden geen klankschalen op het lichaam geplaatst. Ook bij verse littekens en wonden wordt niet op het lichaam gewerkt.

De klanksessie

Eerst maken we contact en stemmen we ons af op wat nodig is en gewenst is. We werken vooral intuïtief. We kiezen selectief die instrumenten die rust en afstemming geven. Vaak zijn het een aantal klankschalen en een carillon of  alleen stem met zachte  sjamanendrum.

Na de klanksessie

  • Hou rekening met extra drinkbehoefte. Na een klankhealing worden meer afvalstoffen afgevoerd. Extra drinken is dus belangrijk.
  • Geef na de klankhealing ook ruimte voor extra rust en ontspanning. Lichaam en geest hebben dan behoefte om de ervaringen te integreren.

Contra-indicaties

Het werken met klankschalen op het lichaam is niet aan te raden voor mensen met een pace-maker, trombose, psychotische kwetsbaarheid of een delier. Eventueel kan er wel gewerkt worden met stem of klankschalen naast het lichaam of in de ruimte. Als u twijfelt of een behandeling geschikt is, overleg dan vooraf even.
U kunt ook altijd uw huisarts vragen om advies. 

Heeft u andere wensen of vragen? Neem dan contact met ons op om uit te wisselen voor een kennismakingsafspraak, eventueel telefonisch. Als we weten wat uw wensen zijn (voor/ van uw cliënten) doen we u een aantrekkelijk 'op maat' aanbod.